Wie zijn wij?
“Leentjebuurt” is een stichting, opgericht op 20 december 1980. Wij lenen speelgoed, spellen en puzzels uit die geschikt zijn voor kinderen van 1 t/m ongeveer 10 jaar; tevens hebben we speelgoed voor kinderen die wat extra hulp nodig hebben, denk hierbij aan leerhulpmiddelen. Maar ook voor kinderen met een motorische achterstand of voor kinderen met bijvoorbeeld het down-syndroom hebben wij van alles in huis. Ook hebben we enkele opvoedkundige tijdschriften in de uitleen voor de ouders en oppas(groot)ouders
De Speel-o-theek wordt draaiende gehouden door een aantal enthousiaste vrijwilligsters, waarvan er 2 het bestuur vormen. Mocht je vragen hebben, dan kun je met één van hen contact opnemen.
Hoe werkt de Speel-o-theek?
De uitleentermijn van de Speel-o-theek is maximaal 3 weken met de mogelijkheid om 1 keer te verlengen voor een periode van 3 weken. Het speelgoed dient schoon en compleet te worden ingeleverd. Eventuele beschadigingen en/of ontbrekende onderdelen dient bij inlevering door de lener te worden vermeld.
Ingeleverd speelgoed wordt bij inname eerst gecontroleerd voor het weer in de uitleen komt. Om te voorkomen dat je ten onrechte een boete moet betalen, adviseren wij je om bij de uitgifte het speelgoed te controleren op beschadigingen en/of ontbrekende onderdelen voordat je het mee naar huis neemt.
Door de boetes proberen we te bevorderen dat het speelgoed niet te lang bij dezelfde persoon blijft en dat er zorgvuldig met het speelgoed wordt omgegaan.
Speelgoed kan gereserveerd worden, net zoals onze feestdozen voor binnen en buiten. Speelgoed wat te weinig uitgeleend wordt, schrijven we uit en dit verkopen we.
Wij helpen je graag wanneer er vragen zijn!
Het nut van een Speel-o-theek
Wat een bibliotheek is voor boeken, is een Speel-o-theek voor speelgoed, je kunt er op vertoon van je pasje speelgoed lenen.
Behalve dat je er speelgoed kunt lenen, kun je er ook informatie krijgen over welk speelgoed op welke leeftijd gebruikt kan worden of over wat een kind nu allemaal kan doen met een bepaald stuk speelgoed.
Met de medewerksters kun je ervaringen uitwisselen over het geleende speelgoed, hoe jouw kind ermee gespeeld heeft en aan welk speelgoed jouw kind toe is. Zij helpen je desgewenst ook graag bij het zoeken naar geschikt speelgoed.
Het doel van een Speel-o-theek is een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het kind en zijn belangstelling gaande te houden door het aanbieden van verantwoord speelgoed.
Het prettige hierbij is dat je het speelgoed thuis rustig kunt uitproberen. Is mijn kind er al aan toe? Vindt hij/zij het wel leuk? Zo niet, dan breng je het weer terug met de wetenschap dat je dat in elk geval niet hoeft te kopen (voor bijvoorbeeld een verjaardag).